Wednesday, December 8, 2010

Our 1st Anniversary Gift (perhaps)

Bismillah...


Sempena tahun baru ni, aku nak memaklumkan satu berita.


Okay, aku blank nak buat ayat surprise2.


So, korang terima and cuba absorb gambar ni dalam pemikiran korang:


Gambar abg masa muda2 zaman palapes. Teka mana 1 abang? (click picture for large view)
Abang kat depan 2 dari kiri tu. Kat belakang beg tu. hehehe.. Gelak2 aku tengok gambar ni semalam. Kurus oke....








Okay, sekarang tengok gambar ni pula
















































Dah? hehe.. yup, that's mine!

Hm, aku dah tahu dalam 2 minggu lepas, tapi aku takut gila nak publish, sebab yelah, awal2 ni still fragile kan. Plus, aku pun blur je betul ke ni hehehe

Semalam sempena tahun baru and birthday arwah abah, we had the first scan. So lepas tgk jantung baby beating dengan cergasnya, barulah aku dapat menerima kenyataan yup2, there's someone inside me! hehehe teruk btul aku ni.

Aku dah tulis entry2 masa aku awal2 dapat tahu ni, nanti aku publish ye :)

Antara orang2 terawal yang dapat tahu:

  1. Daddy of course! - hehehe gedik tak panggil daddy? :p
  2. Kakak, Kak Ian (SIL) and Yani - aku buat fb group msg the day after I got the UPT(urine pregnancy test) result. Masa ni tak g clinic lagi for confirmation.
  3. MIL and FIL - abang excited call dari office, tak dapat nak larang dah. hoho
  4. Kak Huda - BFF kat Kolej 11 dulu2.. Kak Hud chat dgn aku, lepas tu tanya, aku jawab je lah dah. Kak Hud PTD gak, br je lepas tunang dengan bestfriend abang masa kursus PTD dulu, which is also PTD. eh, faham ke? :p
  5. Hafiz - Rowing buddy - hafiz ni sebaya aku, tapi dah kahwin dulu dari aku, 2009 kot. Dia tipu aku cakap wife dia dah pregnant, lepastu tanya aku dah pregnant ke belum, aku cakapla dah! Lepastu dia cakap dia tipu sebenarnya wife dia belum pregnant lg. hampes tak... hoho
  6. BFF- Anisz, Yana, Fura, Doe
  7. Korang lah!!!! =)
Okay, so korang still dalam list top 10 ni aku kasitahu. Tapi, tapi, tapi, AKU NAK MINTAK TOLONG KORANG, JANGAN CAKAP2 KAT FB EYH... Thanx.. :)

Hm, sebab aku ni segan la bab2 ni, korang tau kan, gambar tunang n kahwin pun aku publish limited sangat. Sebab AKU SEGAN!!! hehe boleh terima tak?

Then, abang pun tak kasi announce macam tu..

So please ye kawan2.. Siapa yang tahu tu tahu lah, okay :)

Okay, berbalik pada tajuk entry ni!

Kalau korang dapat tengok pic scan tu, nampak la EDD aku which is 16-July-2011.

Tarikh aku dan abang nikah ialah 17-July-2010. kih kih kih :)

Kalau betul lah, insyaAllah aku and abang dapat anniversary gift paling special! insyaAllah... :)

Korang, doakan yang terbaik ye,, okay,

Alhamdulillah.. :)

4 comments:

Mama Rayyan said...

tahniah lynn,jaga diri elok2,biasanya the 1st 3 month yg teruk sikit,tp lepas tu insyaallah sume OK.

lynntaib said...

thanx kak :)
alhamdulillah setakat ni negotiable lg lah. xde muntah2 sume, just pening2 je. hope I'm doing fine hehe :)

Noor Nabila binti Jasni Teoh said...

wahhhhhhhhhhhhhh...tuah badan...tahniah lynnn...ramainya preggy in this 2 weekss...=D

lynntaib said...

thanx bella.. yeke ramai eyh.. tapi klu due date end of july, jenuh la nak ganti puasa. me too!! hoho poor planning but, bersyukur.. :)